Bitcoin Weekly Outlook: Meer Turbulentie Verwacht op Gemengde Economische Gegevens

  • von

Bitcoin slaagde er vorige week in om in het groen te sluiten, omdat een licht optimistisch economisch gegeven in de VS de vraag naar de US-dollar deed toenemen.

De cryptografie en de greenback hebben sinds de wereldwijde marktcrash van maart 2020 een omgekeerde ontwikkeling doorgemaakt. Ze blijven als tegenindicatoren voor elkaar dienen, een gevoel dat verder is gegroeid door de lopende stimuleringsonderhandelingen en de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november.

Bitcoin-US Dollar Index correlatie sinds maart 2020.

Vorige week is de aandacht van beleggers echter verschoven naar de bedrijfswinsten, de gegevens van de detailhandel en de statistieken van de factorproductie in de VS. Een meerderheid daarvan kwam als positief naar voren. Meer dan 80 procent van de S&P 500-bedrijven die hun financiële rapporten uitbrachten, versloegen de prognoses van de analisten.

US Bedrijfswinsten (vrijgegeven op vrijdag).

Intussen is de Amerikaanse detailhandel in september in een stroomversnelling geraakt, waardoor de bezorgdheid over de stijgende werkloosheid, het gebrek aan stimulansen en een hernieuwde opleving van het aantal coronavirusinfecties is weggenomen.

Lees verder: 3 Grootste Bitcoin Takeaways van JPMorgan’s Q3 Verdienste.

De productie van de fabriek daalde daarentegen in september voor het eerst in vijf maanden. Dat suggereerde een vertraging van het economisch herstel in de VS.

Bitcoin Deze week

Bitcoin wachtte tot het weekend om na het sluiten van de vijfdaagse week op vrijdag een rebound in te loggen met verlies. Dat was in lijn met de US dollar-index, die tijdens de maandag-vrijdag handelssessie met 0,75 procent steeg.

Bitcoin consolideert op korte termijn.

De bounce was slechts technisch – waarbij de handelaren de dip kochten om de kortetermijnwinst veilig te stellen. Interessant is dat de hele laatste week in de Bitcoin-markt de handelaren de kortetermijnwinsten op elke bounce omhoog hebben zien gaan. De cryptocurrency hield zijn technische ondersteuning boven de $10.300.

Dat was deels te wijten aan de gemengde economische gegevens. Traders bleven geld in de US-dollar plaatsen over onzekerheid, waardoor biedingen op rivaliserende safe-haven activa zoals goud en Bitcoin werden verminderd.

Dat zal deze week waarschijnlijk doorgaan, want de markt wacht op een toespraak van de federale voorzitter Jerome Powell op maandag, gevolgd door de publicatie van de Amerikaanse huisvestingsstatistieken op dinsdag, en meer woorden van de eerste werkloze claims op donderdag.

Een verwachte stijging van de werkloosheid zou met name de vraag naar de Amerikaanse dollar kunnen doen toenemen.

Dus in de tweede helft van deze week zouden traders kunnen proberen om de Bitcoin-prijzen te verlagen. Ondertussen zou de heer Powell in zijn toespraak van vandaag waarschijnlijk zijn bezorgdheid herhalen over de vertraagde stimuleringssteun voor Amerikaanse huishoudens en bedrijven.
Vooruitzichten voor de lange termijn

Het is van vitaal belang om op te merken dat Bitcoin elke bearish poging afwijst door de prijs boven de $11.300 te houden. Dat betekent dat beleggers de dips kopen voor hun bullish outlook op lange termijn, gedreven door de mogelijkheid van een vertraagd maar bevestigd stimuleringspakket na de Amerikaanse verkiezingen.

Wat de upside bias verder ondersteunt, is de toezegging van de Fed om de leentarieven tot 2023 dicht bij nul te houden en de inflatie boven het doel van 2 procent te houden.